Voorbeeld brief voor mensen die tijdelijke Groepsapp willen starten i.v.m. Coronacrisis

Dit bericht heeft niet direct iets met praktijk BIEK te maken. Ik maak gebruik van mijn website zodat geïnteresseerden een uitnodigingsbrief kunnen downloaden.

Rondom mijn woonadres heb ik de bewoners van drie kleine straten uitgenodigd om een tijdelijke groepsapp te starten. Van de 35 huishoudens aan wie ik persoonlijk de brief heb overhandigd, zijn er nu 17 lid. Het betreft een voorbeeld van een uitnodigingsbrief die je kunt openen door op onderstaande knop te klikken. Het downloaden en hoe je ermee omgaat is geheel voor eigen verantwoording. Lees eerst het onderstaande en de brief zelf voordat je besluit het te downloaden. Check ook eerst of er in jouw buurt al groepsapps bestaan waar je je bij aan kunt sluiten. Als je mensen wilt uitnodigen voor je groepsapp, kies dan een niet te groot gebied (liever veel kleine groepsapps dan een grote onoverzichtelijke, dat is mijn persoonlijke mening).

Neem ten alle tijde de maatregelen van de overheid in acht ten aanzien van de Corona crisis en privacywetgeving! Een tip over hoe je mensen in je buurt kunt uitnodigen:


Verspreid de brief NIET door het in ieder zijn brievenbus te doen. Bel liever aan en vertel kort wat je te melden hebt. Waarom? Het is denkbaar dat er kwaadwillenden zijn die graag vergelijkbare groepsapps willen starten, waardoor ze info kunnen verzamelen. Het is terecht dat als mensen alleen een brief in hun bus zien, dat ze het wantrouwen. Houd de lijntjes kort: houd bij op welk adres je bent geweest, want bij het aanmelden geeft de deelnemer ook zijn naam en adres aan. Zo weet je zeker dat de mensen die zich aanmelden, ook daadwerkelijk op die adressen wonen.

Zorg voor elkaar,

Succes!