Thema’s en reviews

Grenzen stellen

Als ik geen ‘nee’ durfde te zeggen, zei ik eigenlijk ‘nee’ tegen mijzélf.

Maar nu niet meer, ik zeg ‘nee’ als dat voor mij zo voelt.

Marjon

Zo! Die tijd heb ik gehad! Ja, de tijd dat ik bekenden ontweek in de supermarkt. Ik ontweek ze omdat ik niet eerlijk durfde te zeggen dat ik geen zin of tijd had in een gesprek. Als ik zag dat zij zich in hetzelfde gangpad bevonden, dan draaide ik mij met mijn winkelkarretje gauw om.

Dankzij de hypnotherapie bij Rik heeft er een manifestatie plaatsgevonden in mijn onderbewuste. Daarin kwam naar voren dat ik niet voor iets of iemand hoef te ‘vluchten’ omdat ik bang ben om ‘nee’ te zeggen. Want voor mij betekende dat ook… dat ik dan ‘nee’ zeg… tegen mijzelf. Dat gebeurde keer op keer, met alle negatieve gevolgen van dien. Na één sessie ging het ‘nee zeggen’ als vanzelf! Ik worstelde er niet eens mee!

Een praktisch voorbeeld: het werk vraagt of ik extra uren kan draaien vanwege de vele zieke collega’s. Voorheen zou ik altijd instemmen met dit voorstel, ook al had ik pijnen in mijn lichaam. Ik wilde het voor de ander zo graag goed doen. Alweer zette ik mezelf op de tweede plaats, voor de ‘lieve vrede.’

Maar nu niet meer, ik zeg ‘nee’ als dat voor mij zo voelt.

Als ik iets niet wil of niet kan of ik heb er gewoon weg geen zin in, dan kan ik dat ook eerlijk aangeven. Dat is eerlijk tegenover mezelf én eerlijk tegenover een ander. Op dit moment is dit mijn thema in het dagelijks leven. Dank zij die manifestatie die in mij heeft plaatsgevonden is het een stuk gemakkelijker geworden. Het is een fijn hulpmiddel dat mij ruimte geeft voor verdere zelfontplooiing en rust.

Marjon, 45 jaar

Sport: grenzen verleggen

Mijn ademhaling is nu zo verbeterd dat ik geen black-out meer krijg, of zelfs flauw val tijdens het gevecht.

Eduard

Rik van de Steeg heeft mij geholpen om mijn ademhaling in een stress situatie onder controle te krijgen. Ik doe aan een vechtsport en daar is ademhaling van groot belang. Rik heeft mij onder hypnose gebracht in een stress management oefening en een verbeeldende oefening van een sportief gevecht.
In de praktijk is mijn ademhaling, tijdens een stress situatie, verbeterd. En het is zo verbeterd, dat ik langer profijt heb van mijn kracht en snelheid. Mijn conditie verbeterd sterk. Ik kan nu zonder moeite 20 minuten vechten. Zonder moeite wil zeggen: zónder een black-out te krijgen of zelfs flauw te vallen.

Eduard, 21 jaar

Verlichting van faalangst

Ik ervaar meer liefde voor mezelf…meer rust…en meer dankbaarheid in mijn leven.

Kristien

De gebeurtenissen vanuit mijn verleden hebben altijd een zekere controle gehad over mijn heden. Met regelmaat had ik het gevoel dat ik faalde, ik was nooit ‘goed genoeg’. Het effect hiervan was dat ik me vaak schuldig voelde ten opzichte van anderen en vooral ten opzichte van mijn kinderen. Als een donkere wolk hing het boven mijn hoofd… en op momenten waarbij mijn faalangst getriggerd werd kwam alles weer naar boven.

Ik ben tot de kern gekomen waardoor mijn faalangst getriggerd werd. Door hier inzicht in te krijgen heb ik veel minder last van faalangst. En bovenal voel en ervaar ik meer liefde voor mezelf. Dit alles brengt meer rust in mijn leven…ik voel meer dankbaarheid en het gevoel dat ik mijn eigen geluk kan creëren…

Kristien, 40 jaar

Van de reviews zijn alleen de voornamen fictief. Dit is gedaan in het kader van de privacy. De echte namen zijn bij mij bekend.